Rate this post

Zanim otworzymy lokal gastronomiczny dobrze byłoby, abyśmy mieli na niego pomysł. Nie ma większego sensu otwieranie kolejnej restauracji serwującej te same potrawy, co wszystkie inne. O wiele bardziej dochodowy będzie lokal specjalizujący się w jakiejś konkretnej niszy. Najprostszym sposobem aby to osiągnąć jest serwowanie kuchni z różnych zakątków świata – restauracja węgierska, włoska, gruzińska czy chińska zawsze będzie prosperować lepiej niż restauracja po prostu. Jeśli mamy już pomysł – zadbajmy o dobry projekt lokalu gastronomicznego. Sporządzenie go najlepiej będzie zlecić komuś, kto nie tylko ma wiedzę z zakresu architektury, ale również kto zna specyfikę działalności gastronomicznej i jest w stanie zastosować tę wiedzę w praktyce. Aby stwierdzić, czy dane biuro projektowe jest w tym zakresie kompetentne, po prostu spytajmy o doświadczenie a następnie wybierzmy się do innych projektowanych przez nie lokali. Jeśli działają bez zarzutu to istnieje duża szansa, że z naszym lokalem będzie podobnie.