Składniki:
1. 3 torebki różnokolorowych galaretek
2. 3 szklanki śmietany kremówki
3. 3 homogenizowane serki waniliowe
4. 3 białka jajek
5. 6 łyżek cukru pudru
6. 9 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
Każdą galaretkę rozpuścić w osobnych naczyniach w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu (zamiast w dwóch szklankach wody w 1,5 szklance wody). Wystudzić. Szklankę śmietany ubić z 2 łyżkami cukru i wymieszać z jednym serkiem homogenizowanym i połączyć z pianą ubitą z jednego białka. W odrobinie wrzątku rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny i wlać do masy serowej, którą następnie rozsmarować na dnie tortownicy i schłodzić. Zalać tężejącą galaretką. Ponownie schłodzić. Z pozostałych produktów w ten sam sposób przyrządzić następne warstwy torcika. Całość schłodzić kilka godzin w lodówce. Przed podaniem udekorować połówkami świeżych truskawek lub innych owoców.