Składniki:
Ciasto:
1. 2 szklanki mleka
2. 2 szklanki mąki pszennej
3. 3 jajka
4. 1 łyżka kakao
5. Szczypta soli
6. Olej do smażenia
Masa budyniowa:
1. 2 opakowania budyniu waniliowego
2. 2 szklanki mleka
3. Pół kostki masła
4. Pół szklanki cukru
Krem serowy:
1. 25 dag zmielonego sera twarogowego
2. 1 opakowanie cukru waniliowego
3. Pół szklanki cukru pudru
4. 1 szklanka śmietany kremówki
Dodatkowo: puszka brzoskwiń.
Wykonanie:
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe miksując wszystkie produkty, a gdy ciasto będzie już gładkie, przykryć i odstawić na pół godziny.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy.
Patelnię mocno rozgrzać i posmarować olejem. Nalewać porcje ciasta i smażyć naleśniki.
Proszek budyniowy rozmieszać z pół szklanki mleka, a resztę mleka przeznaczoną na budyń zagotować, wlać rozrobiony budyń, zagotować. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać na gładką masę. Jeden naleśnik posmarować i zawinąć w rulonik.
Twaróg wymieszać z cukrem waniliowym i z cukrem. Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Naleśniki przełożyć na przemian masą budyniową i kremem serowym. Na warstwie serowej, przy brzegach poukładać pocięte na kawałki brzoskwinie, a naleśnik zwinięty w rulonik pokroić w ślimaczki i ułożyć na gotowym torcie.