Składniki:
1. 40 dag mielonego sera twarogowego
2. 2 torebki galaretek pomarańczowych
3. 5 łyżeczek żelatyny
4. 15 dag czekolady
5. 1 szklanka śmietany kremówki
6. Pół szklanki cukru pudru
7. 1 puszka brzoskwiń w syropie
8. Dwa gotowe blaty biszkoptowe
9. Owoce sezonowe do dekoracji (truskawki, maliny, jagody, poziomki, porzeczki- do wyboru).
Wykonanie:
Rozpuścić żelatynę w 1/3 szklanki wrzącej wody. Czekoladę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu.
Zmielony ser twarogowy utrzeć z cukrem pudrem a następnie wymieszać delikatnie z ubitą śmietaną kremówką. Dodać wystudzoną rozpuszczoną żelatynę i jeszcze raz delikatnie acz dokładnie wymieszać. Gdy krem zacznie tężeć wsypać startą czekoladę i jeszcze raz przemieszać. Masę rozsmarować na jednym z biszkoptowych blatów a drugim przykryć. Lekko docisnąć. Schłodzić w lodówce. Na wierzchu tortu rozłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie i owoce sezonowe i zalać tężejącą galaretką.