Rate this post

Składniki:

1. Pół kilograma truskawek
2. 2 gotowe blaty bezowe
3. 1,5 szklanki śmietanki kremówki 30%
4. 1 opakowanie cukru waniliowego
5. 3 łyżki cukru
6. 10 dag zmielonego sera twarogowego
7. 1 tabliczka deserowej czekolady
8. 2 płaskie łyżeczki żelatyny
9. Wiórki kokosowe i elementy do ozdoby według uznania

Wykonanie:

Zmiksować truskawki. Żelatynę rozpuścić w niedużej ilości gorącej wody i połączyć z musem truskawkowym.
Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać ze zmielonym serem twarogowym. Dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać.
Tabliczkę czekolady zetrzeć na tarce.
Jeden blat bezowy posmarować 2/3 kremu i posypać startą czekoladą; przykryć drugim blatem. Resztą kremu posmarować wierzch tortu i jego boki, a następnie obsypać wiórkami kokosowymi i udekorować według uznania.